Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

sábado, 13 de diciembre de 2008

Fi de temporada tranquil i festiu per als Capgrossos. Els mataronins va celebrar diumenge, dia 9, la seva Diada castellera a la plaça de Santa Maria



Els Capgrossos acomiaden la temporada amb un 9 de 7

Els mataronins celebren una Diada tranquil·la amb castells assequibles a la plaça de Santa Maria

per capgros.com - fotos R. Gallofré - 10/11/2008 18:46 (642 lectures)



Fi de temporada tranquil i festiu per als Capgrossos. Els mataronins va celebrar diumenge, dia 9, la seva Diada castellera a la plaça de Santa Maria descarregant castells força assequibles per una colla del seu nivell. La construcció més espectacular va ser el 9 de 7, de només set pisos però força complex, ja que hi pugen fins a tres acotxadors i tres anxanetes. El van descarregar en tercera ronda després d’un primer intent desmuntat, davant la sorpresa del públic, tot i que el mateix castell ja es va poder a la Diada de fa dos anys. Els mataronins van completar l’actuació amb un 3 de 8 i un 4 de 8, que van realitzar sense problemes. Tal i com ja havien anunciat, els ‘blaus’ van preferir prendre’s la diada com un comiat de l’any relaxat, després que les caigudes patides a les darreres actuacions els deixessin força debilitats i amb baixes importants al tronc.

Els Capgrossos van estar acompanyats pels Castellers de Lleida i els Sagals d’Osona. Els primers van demostrar el seu gran estat de forma (han realitzat una gran temporada) carregant un impressionant pilar de 7 amb folre. A més, van descarregar el 3 de 8 i la torre de 8 amb folre. Els Sagals, mentrestant, van realitzar el seu segon 4 de 8 de la temporada, a més de portar a plaça el 3 de 7 aixecat per sota i el 5 de 7.

Disculpa de l’alcalde
L’alcalde, Joan Antoni Baron, va presentar les seves “disculpes formals” als Capgrossos, mitjançant una carta al president de la colla, Carles Guanyabens, per la manca de coordinació municipal que va obligar la colla a renunciar a plaça de Santa Anna i traslladar-se a darrera hora a Santa Maria per celebrar la Diada. A la carta, Baron afirma que ha ordenat que s’obri un expedient informatiu per esbrinar les causes que han originat el problema, de cara a evitar que es repeteixin fets com aquests. D’altra banda, el regidor de Via Pública, Oriol Batista, també va demanar en el ple de dijous, dia 6, disculpes públicament per un error "que s’ha de reconèixer i assumir". Batista va explicar l’error de coordinació que va obligar a canviar l’actuació castellera d’ubicació en resposta a dues preguntes presentades per CiU i el PPC.

No hay comentarios: