Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

lunes, 24 de marzo de 2008

AYUDAR ALOS ANIMALES

Augmenta la demanda del servei d’acollida d’animals

Entre el gener i el febrer es van recollir 82 gossos, mentre que en el mateix període de l'any passat se'n van recollir 68

per capgros.com - 20/03/2008 13:47 (172 lectures)
L’alt nombre de gossos i gats abandonats o perduts recollits a la Societat Protectora d'Animals de Mataró en els dos primers mesos d’any ha obligat a ampliar l’horari d’atenció al públic del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Mataró. Un total de 82 gossos han sigut recollits del carrer només durant el mes de gener i febrer. Durant el mateix període de 2007 se'n van recollir 68. Per contra, de gats n’han entrat 24 pels 49 del gener i febrer de 2007. Davant aquesta situació, el CAAC ha ampliat el seu servei al ciutadà ampliant l’horari durant la setmana d’11h a 19h ininterrompudament.

La gran majoria d’aquests animals, asseguren fonts del Centre, han estat perduts i voltaven pels carrers des de feia dies. El fet que no estiguessin identificats amb el xip fa que bona part dels casos sigui quasi impossible trobar els amos de l’animal, tot i que és obligat per llei treure’ls a passejar amb el xip i la placa identificativa.

La SPAM ha constatat també que molts dels propietaris no coneixen el procés administratiu abans de recollir el seu gos perdut. S’ha de pagar de 60 a 90 euros, sis euros per dia d’estada al centre i 20 euros pel microxip que se li haurà de posar a l’animal en cas que no estigui identificat. Aquesta és la taxa fixada per l’Ajuntament de Mataró i que la SPAM ha d’aplicar per continuar oferint els seus serveis. Si no s’accepta, es pot denunciar l’amo per abandonament.

LES DONES DE ROCA FONDA

Les dones de Rocafonda participen en un disc amb cançons d’arreu del món

El disc es presentarà amb un concert al Casal Nova Aliança el proper diumenge dia 25

per Judith Vives - 23/11/2007 9:46 (180 lectures)
Una vintena de veïnes del barri de Rocafonda de diverses nacionalitats han participat en l’enregistrament d’un disc compacte que recull cançons populars dels seus països d’origen. Cadascuna de les participants ha escollit la cançó que interpreta, que pot ser una cançó popular o bé un tema amb especial significació. El resultat és un recull de 17 cançons de procedències tan diverses com la Xina, Mali, Síria, Senegal, Andalusia, Aragó o Catalunya. El projecte, impulsat per la vocalia de dones de Rocafonda i emmarcat en el Pla de Desenvolupament Comunitari, ha comptat amb el suport de la Casa de la Música Popular així com de professionals de la música, entre els quals el grup Relk.

El disc, que es podrà comprar a un preu de 8 euros, es presentarà el proper diumenge dia 25 en un concert al Casal Nova Aliança (a les dotze del migdia). Una de les impulsores del projecte, Maria Majó, ha destacat que tot i que l’acte no versa sobre la violència de gènere, si que s’afegeix a la commemoració d’aquesta diada: “volem mostrar com les dones fan pinya, creen lligams i es donen suport”.
Imprimir | Enviar a un amic | Afegir opinió

LES DONES

Exposicions


La Pompeu Fabra es fixa en les dones escriptores

Una exposició analitza la veu femenina en el món literari en el marc del Dia Internacional de la Dona

per capgros.com - 14/03/2008 11:30 (64 lectures)
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la biblioteca Pompeu Fabra ha organitzat una exposició que s’inaugura aquest divendres i que porta per títol “Literatura pròpia, dones escriptores”, que vol ressaltar el paper, sovint silenciat, de les dones en el món literari. La mostra es podrà visitar fins al 28 de març.

Divendres, dia 14. Inauguració. A les 7 de la tarda a la biblioteca pública Pompeu Fabra. fins al 28 de març