Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

sábado, 13 de diciembre de 2008

El projecte, que té un cost anual d’uns 100.000 euros finançats al 50% per l’administració municipal i la resta per altres institucions


La preincubadora d’empreses busca estimular el talent dels estudiants

El projecte s’adreça a universitaris i als cicles formatius

per S. F. - fotos S.F. - 01/12/2008 19:17 (188 lectures)


Estimular els estudiants per convertir els seus treballs en un projecte empresarial. Amb aquesta voluntat s’ha presentat aquest dilluns, dia 1, la preincubadora d’empreses. Impulsada pel TecnoCampus i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), aquesta preincubadora vol fer “créixer el model per sota de la incubadora” que ja fa anys que funciona a l’Institut, tal i com ha explicat la regidora Alícia Romero. “Busquem persones que poden crear empreses, i vam pensar en mirar els treballs de final de carrera per relacionar-ho”, ha explicat. En aquest sentit, Romero ha afegit que busquen “projectes susceptibles de ser pre-incubats, treballs aprofitables per mirar-los de manera acurada i decidir si són possible”. Aquest projecte es durà a terme a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró i a l’Escola Universitària del Maresme. “Volem fomentar dues coses, l’esperit emprenedor i que això ens porti a la creació d’empreses”, ha dit.

El projecte també es portarà a terme en dos instituts on hi ha cicles formatius: l’Escola Pia de Santa Anna i l’IES Miquel Biada. El director general del TecnoCampus, Antoni Uix, ha explicat que Santa Anna “ens havia transmès en diverses ocasions la necessitat de participar i els hem afegit”. Uix ha desgranat en diverses fases els passos a seguir: “generar la idea, fer una selecció entre les millors, diagnosticar els seus punts forts, desenvolupar-la i avaluar-la”. L’avaluació seria en dos àmbits, des d’un punt de vista “acadèmic” i des d’un punt de vista de “negoci” mitjançant “una comissió d’empresaris”.Si la valoració sortís positiva, es passaria a la fase d’incubació.

El projecte, que té un cost anual d’uns 100.000 euros finançats al 50% per l’administració municipal i la resta per altres institucions, s’identifica en un espai creat de moment a cada una de les universitats que s’anomena Cub: “és on es generen idees, on hi ha els tècnics per assessorar i es tracta d’una manera d’identificar el projecte”. La preincubadora té un caràcter molt innovador a Catalunya, ja que amb l’adaptació al pla de Bolonya permetrà crear assignatures específiques per emprenedors que, junt els crèdits de final de projecte, poden suposar el 10% de tot el contingut curricular dels estudis. Uix ha parlat d’aquest projecte com “un pas decisiu en l’estratègia de Mataró i la comarca com a ciutat que estimula el talent”.

No hay comentarios: