Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

martes, 24 de noviembre de 2009

FUNDACIÓN HOSPITAL MATARÓ


Un programa de rehabilitació cognitiva guanya el premi Tec-In dependent

El guardó està promogut per la Fundació Hospital i el TecnoCampus i vol potenciar les noves tecnologies en l'àmbit de la dependència

per J. Vives - fotos Fundació Hospital - 08/11/2007 15:55 (100 lectures)

La presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, entregant el premi a Josep Maria Ramírez de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttman
Un projecte de desenvolupament d’un programa clínic de rehabilitació cognitiva en el traumatisme craneoencefàlic ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Tec-In Dependent, que atorga conjuntament la Fundació Hospital i la Fundació TecnoCampus. El guanyador del premi, impulsat amb la voluntat de promoure projecte i aplicacions en Noves Tecnologies que millorin la qualitat de vida de les persones dependents, s’ha donat a conèixer aquest dijous, dia 8, al migdia en un acte celebrat a la seu de la Fundació Hospital. Josep Maria Ramírez ha estat l’encarregat de recollir el premi per aquest projecte desenvolupat per la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttman. El projecte consisteix en una Plataforma de Realitat Virtual que ha de permetre una rehabilitació més intensiva, personalitzada, monitoritzada i ecològica, ja que atén el pacient a domicili reduint els costos de desplaçament i evitant la distorsió de les activitats diàries de la resta de la família.

L’acte d’entrega del premi forma part d’un dels més de 60 actes que es fan arreu del món amb motiu del Dia Mundial per la Usabilitat. En la iniciativa d’aquest guardó hi ha participat també la Fundació Vodafone. En la seva primera convocatòria, s’han presentat un total de set projectes que aborden des de diferents vessants la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència mitjançant la tecnologia. El projecte guanyador s’ha emportat un premi de 9000 euros.

La presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, ha explicat que l’entitat aposta per aquest premi "de manera rotunda" perquè neix amb la doble voluntat d’ajudar "les persones més vulnerables" i al mateix temps d’aplicar les noves tecnologies en l’àmbit de l’ajuda a la dependència. Per la seva banda, la presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, ha destacat el fet que aquest premi "evidencia la connexió que el TecnoCampus pot aconseguir amb la societat”. Segons Romero, el premi forma part "d’un projecte més ambiciós que vol convertir Mataró en una ciutat laboratori", on es puguin testejar productes que després es puguin aplicar a diversos indrets. En aquest sentit, Ramírez, de la Fundació Guttman, ha explicat en recollir el premi que la voluntat és provar el programa de rehabilitació cognitiva a la ciutat de Mataró. A més, ha instat a la fundació Vodafone a continuar implicant-se en el projecte "ja que ens hi juguem molt, perquè hem descobert una cosa nova que ara hem de saber vendre".

No hay comentarios: