Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

domingo, 20 de abril de 2008

Teatre Monumental


L'Ateneu Popular 9 Barris presenta el seu darrer 'Circ d'Hivern' a Mataró

La companyia representa l'obra 'El circ de Sara' al Monumental en el marc del projecte Butaka per atreure joves a les arts escèniques

per V. B. - 18/04/2008 18:24 (79 lectures)


L’Ateneu Popular 9 Barris, nascut l’any 1977 a Barcelona, és un pol d’activitat cultural que té en el circ el seu principal element d’expressió. El seu projecte central i més ambiciós és el Circ d’Hivern, que porten realitzant anualment des de fa onze anys. L’objectiu que es marca l’Ateneu és presentar en cada edició un espectacle diferent i específic, amb un equip d’artistes i creadors també únics. El Circ d’Hivern gaudeix d’un ampli reconeixement de públic i crítica, i cada nova edició se sol representar als millors escenaris catalans, com el festival Barcelona Grec i el Temporada Alta de Girona.

La darrera proposta porta per títol El Circ de Sara, una creació de Piero Steiner i Ricard Panadès. L’obra beu de les fonts del circ itinerant i familiar i parla del circ com a manera de viure, del circ com a art de l’exploració dels límits i de les perifèries. L’obra explica la història de la Sara i del seu circ a través de la fusió del llenguatge musical i teatral i les disciplines circenses, amb elements com la perxa xinesa o la roda alemanya, entre d’altres. L’obra s’engloba dins del gènere del “nou circ”.

El Circ de Sara es representarà al Teatre Monumental en el marc del projecte Butaka, que l’Ajuntament de Mataró ha iniciat enguany amb la voluntat d’apropar les arts escèniques als més joves. Per tal d’atreure públic adolescent al teatre, El Circ de Sara s’ha promocionat amb una ruta per els sis instituts públics de la ciutat al llarg d’una setmana on la companyia Los Chamos Broders han realitzat coreografies sorpresa a l’hora del pati, mentre es repartia publicitat de l’obra i s’animava els alumnes a assistir-hi.

Dissabte, dia 19. A les 9 de la nit al Teatre Monumental. Preu: 6 euros. .

Sant Jordi 2008


LaTrobada d'instruments tradicionals, una de les novetats de Sant Jordi

L'acte té lloc a la plaça de la Peixateria i vol servir per a potenciar els actes populars de la festivitat

per capgros.com - 19/04/2008 10:53 (77 lectures)
El foment de la cultura popular en el marc de la Diada de Sant Jordi a Mataró té el seu màxim exponent en la primera edició de la Mostra d’Instruments tradicionals, el diumenge dia 20 a la plaça de la Peixateria. L’acte està organitzat pel Patronat de Cultura i servirà per a donar a conèixer els sons de diversos instruments de música tradicional catalana, com el sac de gemecs, el flabiol, la dolçaina, les gralles o la tenora. Durant la presentació del programa d’actes de Sant Jordi, el regidor de Cultura, Sergi Penedès, va destacar que des del PMC donen “molta importància” a aquesta trobada, ja que ha “d’obrir la porta” perquè en un futur es facin a la ciutat més actes relacionats amb la música tradicional. L'activitat estarà dirigida per Xevi Capdevila, Jordi Comas i Marc Riera.

L’esdeveniment es complementarà amb un taller de danses folk catalanes i d’arreu del món a càrrec d’Iluro Folks que tindrà lloc el dissabte, 26 d’abril, a la plaça de l’Ajuntament. La idea és fer experimentar la dansa tradicional.

Diumenge, dia 20. A la 1 del migdia a la plaça de la Peixateria.

GENT GRA DE MATARÓ 2008


Tècnics d’atenció a la gent gran participen en un intercanvi d’experiències

Mataró participa en aquesta trobada amb les ciutats agermanades de Créteil i Corsico

per capgros.com - 13/03/2008 17:26 (131 lectures)
Un grup de tècnics en atenció a la gent gran de Mataró participa, des de l’11 fins el 14 de març, en un intercanvi d’experiències amb tècnics de les ciutats agermanades de Créteil i Corsico sobre temes relacionats amb els serveis d’atenció a la gent gran. El regidor de participació, Carlos Fernández, ha explicat que es tracta d’una trobada “sense polítics, de gent que treballa per conèixer els sistemes de gestió, el desenvolupament de la llei de la dependència o el funcionament de les residències d’avis entre d’altres coses”. Aquest intercanvi forma part d’un programa més ampli en el que està prevista la trobada de grups de gent gran a Mataró amb gent de Corsico i aquest mateix intercanvi fer-lo també a Cretéil.

La representació de Corsico i Cretéil estarà integrada per set persones. La representació de Créteil està formada un responsable de clubs de la tercera edat, un responsable d'ajuda a domicili, una treballadora de serveis a la tercera edat i una treballadora a residències de gent gran. Per la ciutat de Corsico hi participen en l'intercanvi una responsable de Serveis Socials i centre de dia, una fisioterapeuta de centre de dia i una responsable d'agermanaments. El dia 11 va fer-se una sessió tècnica per conèixer el funcionament dels programes vinculats a l'Agència d'atenció a la gent gran i persones amb dependència del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament, en especial els d'envelliment actiu i també del Consell Municipal de la Gent Gran. També van visitar els casals municipals de Pla d’en Boet, Cerdanyola, Llàntia i l’Havana. Pel dia 12 les activitats van centrar-se al voltant de la Llei de Dependència, mentre que per avui, 13 de març, estava previst una visita al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc Central, al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda i al servei de menjador de Rocafonda. Donant per tancat l’intercanvi tècnic a la tarda amb la visita a la tarda a l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i la Fundació Hospital.

Fernàndez ha explicat que aquest tipus d’intercanvis es volen “potenciar perquè no sempre acabem fent aquestes coses només amb equips de futbol o esports”, per aconseguir així “l’enriquiment i l’èxit d’aquest intercanvi” en altres àmbits. Tanmateix, el regidor de Participació ha anunciat que abans de l’estiu impulsaran una pàgina web en la que es podrà potenciar els intercanvis en diversos temes entre les ciutats agermanades i Mataró.

MATARÓ 2008

El CE Mataró visita el cuer de Tercera

El derbi maresmenc arriba amb un CE Mataró necessitat de punts i un Masnou virtualment a Primera Catalana

per capgros.com - 18/04/2008 10:14 (176 lectures)
El CE Mataró té aquest diumenge un dels partits més importants del que resta de temporada. Els groc-i-negres visiten Masnou en un dels derbis maresmencs de la Tercera Divisió. El matx és de vital importància pels groc-i-negres, que es troben només tres punts per sobre del descens. L’equip suma tres jornades consecutives empatant a zero. Els últims resultats deixen els homes de Creixell amb 38 punts i el Manresa, primer equip que baixaria ara mateix a Catalana, amb 35. El Tigre de Sants no podrà comptar amb Navarro, que sembla no estar recuperat encara, mentre que Gely torna després de complir el seu partit de sanció.

El Masnou ja va claudicar a l’anada en perdre 4-1 al Municipal de Mataró. El cuer de la categoria, amb 21 punts i a quinze del Balaguer, 16è classificat, quan només queden quinze punts per disputar-se, és virtualment ja equip de Primera Catalana, pel que l’única motivació serà la del derbi maresmenc