Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

viernes, 25 de enero de 2008

LA IETANAN


Caixa Laietana exposa les millors imatges del 32è Saló de Fotografia

Aquest any s’han superat tots els rècords ja que s’han presentat a concurs 500 fotografies

per capgros.com - fotos Cedides - 25/01/2008 18:39 (22 lectures)

Algunes de les fotografies que es podràn veure a l'exposició

La sala d’Exposicions de Caixa Laietana mostra a partir d'aquest dissabte dia 26 les 150 millors imatges seleccionades pel jurat del 32è Saló de Fotografia, que anualment organitza Foto-Cine Mataró de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC). En total, 386 obres de 103 autors concursen al Trofeu Àmfora del Maresme, i 114 obres de 38 fotògrafs participen al Ciutat de Mataró. Així, el total d’imatges que ha examinat el jurat arriba al mig miler i constitueix tot un rècord, per al certamen. Les fotografies que s’han seleccionat per a l’exposició són obra d'autors d'arreu de Catalunya i Espanya responen a temàtiques ben diferents: retrats i figures humanes, paisatges urbans i en camp obert, bodegons, entre altres

El Trofeu Àmfora del Maresme és de tema lliure i concedeix un premi d’honor, dotat amb 360 euros, un premi especial de la Federació Catalana de Fotografia , i quatre primers premis. El lliurament dels guardons tindrà lloc durant l'acte inaugural d'aquest dissabte.


Dissabte, dia 26. A 2/4 de 8 de la tarda a la sala d’exposicions de Caixa Laietana.

LA LLANTIA TENDA UN UN CENTRO


El CAP de la Llàntia estarà a punt a l'estiu

L'alcalde visita les obres d'aquest equipament que donarà servei a una població de més de 20500 persones

per capgros.com - fotos R. Gallofré - 25/01/2008 12:58 (63 lectures)



El nou CAP de La Llàntia està enllestit previsiblement a l’estiu. Així ho ha confirmat l’alcalde, Joan Antoni Baron, en el transcurs d’una visita a les obres d’aquest equipament que s’està construint entre els carrers de la Boixa i Verge de Guadalupe. Segons l’alcalde, les obres ja estan en una “fase molt avançada”, de manera que l’edifici podria estar finalitzat al maig o al juny. Un cop fet l’edifici, l’Ajuntament traslladarà l’equipament a l’Institut Català de la Salut, que s’encarregarà d’equipar-lo amb el mobiliari i material tècnic necessari per la seva posada en marxa.

Baron ha destacat que el nou CAP suposarà una millora del servei pels veïns de la Llàntia, que ara s’han de desplaçar fins al CAP de Cerdanyola Nord, al carrer Vallès. L’alcalde també ha recordat que aquest projecte s’encaixa en el desenvolupament del Pla de Millora Urbana de la Llàntia i que va acompanyat de la creació d’altres equipaments com un nou aparcament, el futur poliesportiu o la reconversió de la masia de Cal Isidre en un casal d’avis.

L’Ajuntament calcula que el nou CAP donarà servei a una població de més de 20.500 habitants, dels quals prop de 3500 són menors de 15 anys i per tant han de ser atesos pel servei de pediatria. En el nou CAP, ha explicat Baron, funcionaran quatre consultoris matí i tarda, així com un consultori de pediatria. El personal del nou CAP provindrà de la plantilla actual del centre del carrer Vallès.

El CAP de la Llàntia ocupar una superfície de mil metres quadrats i consta de dos cossos lineals situats a diferent alçada per tal de salvar el desnivell dels terrenys. La construcció del nou equipament sanitari, executades per Construccions Deco SA, costen un total d’1.905.737 euros. L’Ajuntament va signar amb el Servei Català de la Salut un conveni de col·laboració per tal de finançar aquestes obres. Segons aquest acord, l’ICS reitegrarà el cost de les obres que executa l’Ajutnament, que també ha ceidt el solar a la Generalitat.