Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

sábado, 1 de diciembre de 2007

MATARÓ 2007

Dissabtes a les 11’ porta tres espectacles de nova creació al Monumental

Els projectes de joves creadors han guanyat la setena convocatòria d’ajuts a la creació escènica

per V. B. - fotos V. B. - 30/11/2007 12:46 (64 lectures)

Un moment de la roda de premsa
El teatre Monumental obre les portes a les obres guanyadores de la setena convocatòria dels ajuts a la creació escènica, que atorga el Patronat Municipal de Cultura. Es tracta de tres muntatges, escollits entre els 11 que s’han presentat enguany, de joves creadors mataronins en l’àmbit de les arts escèniques, que s’engloben en el cicle titulat “Dissabte a les 11”, que té lloc entre el 8 de desembre i el 12 de gener. El president del PMC, Sergi Penedès, acompanyat de representants de les companyies guanyadores, ha presentat el cicle avui divendres en roda de premsa.

Penedès ha explicat que les ajudes a les arts escèniques s’emmarquen en una “política global de suport” del Patronat a les diferents disciplines culturals. Els tres guanyadors han estat dotat amb 3.000 euros, a més de rebre assessorament tècnic per part dels professionals del teatre Monumental, i des de l’Aula de Teatre s’ha fet un seguiment del procés de producció i posada en escena de cada muntatge. En aquest sentit, Penedès ha destacat que de cara al proper any s’intentarà “millorar” la implicació del Monumental i de l’Aula a l’hora de desenvolupar les obres dels guanyadors de la convocatòria. L’objectiu dels ajuts són estimular la vocació per les arts escèniques i investigar els diferents llenguatges artístics que en formen part, proporcionant eines per a la realització i posada en escena dels projectes dels creadors joves i emergents. Des del Patronat s’estudia arribar a acords amb altres municipis de cara a poder-hi representar les obres guanyadores.

Les tres obres del cicle
Sentits – Sentidos, de Gregori Lara, Ainara Hernández i Maria Blanch (8 de desembre). El muntatge que estrena el cicle explica, a través de monòlegs, l’experiència de cinc personatges que, a causa d’algun tipus de maltractament, perden un dels cinc sentits i es veuen obligats a lluitar per recuperar-lo. Lara ha explicat a la roda de premsa que és una obra “dura, que tracta temes conflictius i a l’ordre del dia”, però que tanmateix és “positiva”. Sentits – Sentidos explora llenguatges diferents a través del teatre, audiovisuals i dansa.

Night Bus, de la companyia Poca Feina (29 de desembre). Es tracta d’una versió clown de la pel·lícula Sucedió una noche, un clàssic de la comèdia romàntica dels anys 30 protagonitzada per Clark Gable i Claudette Colbert, que narra la trobada en un autobús nocturn entre un periodista acomiadat de la feina i una hereva multimilionària que s’escapa de casa per reunir-se amb el seu estimat. “És un homenatge al film en clau clown, per adults”, ha apuntat Quique de Benito, que comparteix protagonisme en l’obra amb Elena Andrés

Nmor, de la companyia Triple morro amb pirueta (12 de gener). La companyia neix al centre social okupat de La Fibra i està formada per sis acròbates trapezistes i tres músics. L’obra que presenten és “un viatge pel món dels somnis, a través de diversos estats anímics”, segons ha explicat Marina Montserrat, integrant de la companyia. Montserrat ha apuntat que ‘Nmor’ és una “barreja inclassificable” de diverses disciplines “amb la música que ho uneix tot”.

miércoles, 28 de noviembre de 2007

POEMA



ÉXODO

En lo alto del día
eres aquel que vuelve
a borrar de la arena la oquedad de su paso;
el miserable héroe que escapó del combate
y apoyado en su escudo mira arder la derrota;
el náufrago sin nombre que se aferra a otro cuerpo
para que el mar no arroje su cadáver a solas;
el perpetuo exiliado que en el desierto mira
crecer hondas ciudades que en el sol retroceden;
el que clavó sus armas en la piel de un dios muerto
el que escucha en el alba cantar un gallo y otro
porque las profecías se están cumpliendo: atónito
y sin embargo cierto de haber negado todo;
el que abre la mano
y recibe la noche.

POEMAS PARA RELAJAR LOS CORAZONES


Realidad
No importa que no me ames
Me iré con mi sentimiento a un lugar lejano
Entiendo que el tiempo ya paso y nada es eterno
Ahora me toca pagar a mi el precio.
Si tan solo hubiera expresado lo que siento
Nada de esto estuviera viviendo
Solo me alimento de tus recuerdos
Y tu sonrisa la guardo en un cajón secreto.
Si tan solo pudieras amarme
Mis días volverían a sonreír
Si pudieras volver a sentir como en el pasado
Desaparecería la tristeza que reflejan mis ojos.
No puedo obligarte a quererme de nuevo
Pues soy realista en este mundo irreal
Tu amistad seguirá ligada a mi alma
Y tu recuerdo me permitirá vivir en la eternidad.