Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

viernes, 9 de noviembre de 2007

FUNDACIÓN HOSPITAL MATARÓ


Un programa de rehabilitació cognitiva guanya el premi Tec-In dependent

El guardó està promogut per la Fundació Hospital i el TecnoCampus i vol potenciar les noves tecnologies en l'àmbit de la dependència

per J. Vives - fotos Fundació Hospital - 08/11/2007 15:55 (100 lectures)

La presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, entregant el premi a Josep Maria Ramírez de la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttman
Un projecte de desenvolupament d’un programa clínic de rehabilitació cognitiva en el traumatisme craneoencefàlic ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Tec-In Dependent, que atorga conjuntament la Fundació Hospital i la Fundació TecnoCampus. El guanyador del premi, impulsat amb la voluntat de promoure projecte i aplicacions en Noves Tecnologies que millorin la qualitat de vida de les persones dependents, s’ha donat a conèixer aquest dijous, dia 8, al migdia en un acte celebrat a la seu de la Fundació Hospital. Josep Maria Ramírez ha estat l’encarregat de recollir el premi per aquest projecte desenvolupat per la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttman. El projecte consisteix en una Plataforma de Realitat Virtual que ha de permetre una rehabilitació més intensiva, personalitzada, monitoritzada i ecològica, ja que atén el pacient a domicili reduint els costos de desplaçament i evitant la distorsió de les activitats diàries de la resta de la família.

L’acte d’entrega del premi forma part d’un dels més de 60 actes que es fan arreu del món amb motiu del Dia Mundial per la Usabilitat. En la iniciativa d’aquest guardó hi ha participat també la Fundació Vodafone. En la seva primera convocatòria, s’han presentat un total de set projectes que aborden des de diferents vessants la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència mitjançant la tecnologia. El projecte guanyador s’ha emportat un premi de 9000 euros.

La presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, ha explicat que l’entitat aposta per aquest premi "de manera rotunda" perquè neix amb la doble voluntat d’ajudar "les persones més vulnerables" i al mateix temps d’aplicar les noves tecnologies en l’àmbit de l’ajuda a la dependència. Per la seva banda, la presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, ha destacat el fet que aquest premi "evidencia la connexió que el TecnoCampus pot aconseguir amb la societat”. Segons Romero, el premi forma part "d’un projecte més ambiciós que vol convertir Mataró en una ciutat laboratori", on es puguin testejar productes que després es puguin aplicar a diversos indrets. En aquest sentit, Ramírez, de la Fundació Guttman, ha explicat en recollir el premi que la voluntat és provar el programa de rehabilitació cognitiva a la ciutat de Mataró. A més, ha instat a la fundació Vodafone a continuar implicant-se en el projecte "ja que ens hi juguem molt, perquè hem descobert una cosa nova que ara hem de saber vendre".

domingo, 4 de noviembre de 2007

MATARÓ HAY MUCHOS DEPORTISTAS JOVENES




Intervenció del regidor d'Esports de Mataró a la Festa del Futbol 2007 (26-X-2007).

Molt bona nit a tothom.

Senyor alcalde, senyors regidors i regidores, president de la federació catalana de futbol, president de la comissió de club, presidents dels clubs de Mataró, jugadors i jugadores,amics i amigues.

D´entrada felicitar a tots els que aquesta nit rebran un premi. És el resultat del treball ben fet: un treball constant, pacient i ben dirigit.

I després fer uns quants agraïments: als clubs i als seus tècnics per la feina feta. Una feina esportiva i també social. Gairebé familiar. I dit això, agrair també als pares i mares que recolzen i estan darrera perquè els seus fills i filles facin futbol. L´esport i el futbol és una experiència positiva i com a pares ens cal oferir als nostres fills experiències positives ( les altres venen soles...). Agrair també a la Federació Catalana de Futbol el seu recolzament i complicitat amb el futbol de Mataró.

I per últim, però no els darrers, agrair la tasca dels àrbitres. Ho dic perquè cal donar importància a una feina que de tan suposada a vegades no la tenim prou present. I és que sense els àrbitres que fan complir les normes no hi ha joc, hi ha una olla de grills, és a dir, res, i si no hi ha joc amb les seves normes, no cal que parlem ni d´esport ni de formació. Els nostres agraïments per a tots ells doncs.

Fa dos anys l´alcalde anunciava la voluntat de treballar per un pacte amb la gent del futbol que establís les línies de futur per on ens havíem de moure. L´any passat signàvem el pacte just abans de començar aquest acte. Aquest any, el pacte ja està en marxa i avança amb pas ferm i ha de seguir avançant i millorant coses.

Però perquè hem fet un pacte?

Doncs per a treballar conjuntament clubs i ajuntament per millorar el futbol i en concret el futbol base a Mataró.

Per què cal millorar el futbol base a la ciutat?

· Perquè cal fer un pas endavant si no ens volem quedar enrere en relació de les altres ciutats de la comarca i de Catalunya. Volem ser punta de llança. Volem liderar el futbol base a la comarca, que vinguin a jugar aquí, i ser referent a Catalunya.

· Perquè com que tenim molt clar que l´esport és clau en el desenvolupament dels nois i les noies volem més esportistes. I que qui vulgui practicar futbol ho pugui fer. En igualtat de condicions. Sigui noi o noia. Volem un futbol popular i democràtic. Volem esport x tothom. Volem més nois i noies fent futbol. Volem una base ample.

· Perquè cal millorar la qualitat. Una formació esportiva de qualitat que ens permeti ser competitius esportivament. I que els clubs de la ciutat puguin aprofitar-se d´aquesta qualitat. És el nostre capital humà, un valor pel futur de l´esport de la ciutat. I això vol dir més formació pels formadors ( monitors i entrenadors). Volem una bona base.

· Perquè més enllà de la dimensió competitiva de l´esport i del futbol, també ha de ser un espai de convivència, un espai de valors, un espai d´integració, un espai d´educació, un espai d´esforç i sacrifici i un espai de civisme. I com a ciutat ens calen tenir “llocs” on passi tot això. És fonamental per a fer cada dia la ciutat que volem ser. I aquí els clubs sou protagonistes absoluts. Esteu en la “trinxera” fent una tasca estratègica i cal que us recolzem.

· Cal millorar el futbol base perquè també ens cal ensenyar a fora tot el que fem aquí. Allò que diem sempre: promocionar el futbol, promocionar als clubs i als jugadors i jugadores i promocionar Mataró. I aquí hi ha la importància del Torneig Internacional.

· I perquè, el més important, ens cal tenir les instal·lacions adequades per a fer aquesta feina. Les instal·lacions són la clau per a crear les condicions necessàries per a fer el “despegue” que volem pel futbol de Mataró. Per tan: millorar les instal·lacions existents, tenir nous camps de futbol i fer la “revolució verda” (gespa artificial).

Tot això és el que es diu en el Pacte i ho concretem posant-nos deures entre els que ho hem signat: "tu fas això i nosaltres fem allò altre".

El PME i l´Ajuntament posem els recursos per a la futbol base, el femení ( que cal donar més impuls) i la formació, i ens ocupem de les instal·lacions ( estem parlant de milions d´euros). I vosaltres us comprometeu a treballar en aquesta línia i a gestionar els esdeveniments acordats.

Aquestes són doncs les prioritats per a la millora del futbol a la ciutat, allà on ens anem a gastar la part important dels recursos ( és a dir, els "quartos").

Més enllà d´aquestes prioritats estem disposats a ajudar als clubs de la ciutat en tot allò que puguem. Buscant solucions als vostres problemes. Com hem fet sempre. Repeteixo, com hem fet sempre. El PME està al vostre servei, al servei de tots els clubs. Però tenint clar quines són a dia d´avui les prioritats establertes, les raons i el marc de referència.

I és que per a poder fer una piràmide molt alta ( que ja ens agrada, ja en som d´ambiciosos) aquesta cal que tingui una base ample i forta. Quan més lluny vulguem anar més sòlida ha de ser la base i l´estructura. Ho contrari es fer volar coloms. I tenim molt clar que avui aquest és el nostre objectiu i que per tan els recursos públics, els de tots nosaltres, prioritàriament han de servir per a fer bases sòlides i en benefici de tothom. Les piràmides es fan des de baix.

Res més. Felicitats a tots els premiats i premiades i recalcar els agraïments a tots el que feu possible el futbol a Mataró.
Discurs de la festa del Futbol 2007. Ja aviso que l'any vinent serà un altre format i un altre lloc. Tot té el seu principi i el seu final, i ara cal una nova història. En parlarem!

LAS DONES 2007



Asociaciones de mujeres consideran la propuesta del CGPJ un "paso atrás"

Unas cuarenta asociaciones de mujeres, entre ellas las más representativas, han calificado hoy de 'ataque en toda regla' a la Ley Integral contra la Violencia de Género y de 'paso atrás' la propuesta del Consejo General del Poder Judicial relativa a esta cuestión.



Las asociaciones han reaccionado a la propuesta de la presidenta del Observatorio contra la Violencia de Género, Montserrat Comas, de eliminar la obligación del juez de dictar junto a la condena por estos delitos la pena accesoria de alejamiento, para permitir que en cada caso se valore la situación de riesgo de las víctimas.

En una nota de prensa, las asociaciones han afirmado que no caben reformas en favor del condenado por maltrato y han recordado que la Ley Integral prohíbe que el perdón de la víctima justifique la suspensión de la condena impuesta al agresor.

La pena de alejamiento supone 'garantía, seguridad y protección para la mujer', dificulta la reincidencia y le concede a la mujer un tiempo de recuperación, han explicado.

Según las asociaciones, las víctimas que retiran las denuncias están influenciadas o coaccionadas por el maltratador, al que están vinculadas sentimental y/o económicamente.

La dependencia o el temor a la reacción del agresor están detrás de estas peticiones ocasionales, y la mujer no es capaz de calibrar el riesgo que corre al retirar la denuncia.

Las asociaciones han indicado que luchar contra los malos tratos es tratar en primer lugar que no vuelvan a ocurrir y ayudar a que las víctimas se recuperen en el menor tiempo posible.

Estas organizaciones han asegurado que la propuesta de Comas facilita que los malos tratos vuelvan a ocurrir y que no deben admitirse porque supone un 'paso atrás' en la lucha contra la violencia de género.

Para estas agrupaciones, es 'evidente' que siguen estando presentes en la sociedad los patrones culturales y sexistas de la discriminación contra la mujer.

Terra Actualidad - EFE