Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

martes, 5 de agosto de 2008

Mataró defensa que els castells es declarin patrimoni de la humanitat


Mataró defensa que els castells es declarin patrimoni de la humanitat

Tots els grups municipals han donat suport a aquesta iniciativa que impulsa la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

per capgros.com - 19/05/2008 19:28 (100 lectures)
Mataró dóna suport a la candidatura dels castells com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat de la Unesco. Tots els grups municipals van votar, en el ple de maig, a favor d’aquesta iniciativa que promou la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El text de la declaració reconeix l'atractiu i el valor intrínsec que tenen els castells com a construccions humanes així com la seva capacitat d'integració social. Al mateix temps, la declaració també reconeix la tradició castellera de la ciutat que, des de fa dotze anys, copta amb una colla castellera pròpia, la dels Capgrossos. En aquest sentit, s’afirma que Mataró “sent com a propi ja el món casteller, que ha incorporat al seu mapa de referents culturals”.

La votació d’aquest punt de l’ordre del dia va donar peu a una de les anècdotes del ple quan el regidor del PP Juan Carlos Ferrando va sorprendre els assistents amb una llicó d’història sobre l’origen dels castells en època íbera a la zona de Lleida i València. El popular va intervenir per corregir el contingut de la declaració, segons la qual els castells daten del segle XVIII. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, va celebrar que els populars “comencin a reconèixer la unitat nacional catalana”.

No hay comentarios: