Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

martes, 5 de agosto de 2008

Cetemmsa ampliarà la plantilla i es diversificarà amb vista al TecnoCampus


Cetemmsa ampliarà la plantilla i es diversificarà amb vista al TecnoCampus

El centre tecnològic té previst passar de 54 a 150 treballadors en quatre anys i centrar-se en la investigació sobre nous materials

per V. B. - fotos R. Gallofré - 19/06/2008 18:38 (491 lectures)

El centre d'investigació de CETEMMSA
Cetemmsa triplicarà la plantilla i diversificarà la seva producció i línies d’investigació amb vista a la seva arribada al TecnoCampus, prevista per a finals de 2010. El centre tecnològic, segons contempla en el seu Pla Estratègic 2008-2012, passarà a tenir durant aquests quatre anys de 54 treballadors a prop de 150, i deixarà d’abocar tots els seus esforços exclusivament al sector tèxtil. “La nostra intenció és obrir-nos a tot tipus de sectors industrials i dedicar-nos als ‘objectes intel·ligents’, ja siguin de plàstic, metall o fusta”, explica Albert Vidal, director de Cetemmsa. El centre tecnològic ocupa actualment un edifici de 1.600 m2 al carrer Balmes, mentre que al TecnoCampus s’ubicarà a una part de l’ala més petita del futur edifici universitari, en una superfície d’entre 2.600 i 3.000 m2. El trasllat ha estat possible gràcies a una inversió feta pel CIDEM (Centre d’Innovació i Desenvolupament de la Generalitat) de 6,5 milions d’euros en la compra de la propietat d’una part de l’edifici TecnoCampus.

Un dels principals objectius de Cetemmsa a l’hora d’instal·larse a TecnoCampus serà aprofundir molt més en la relació amb l’Escola Universitària Politècnica, que també s’integrarà al parc tecnològic junt amb l’Escola Universitària del Maresme. “De moment no hi tenim una relació estreta en l’àmbit de recerca, o en la possibilitat de tenir estudiants que facin amb nosaltres el treball final de carrera”, constata Vidal, qui considera que l’EUPM ha d’engegar “línies de recerca potents”, i deixar de centrar-se exclusivament en la formació. Respecte al projecte del TecnoCampus, el director de Cetemmsa reclama que les empreses que es captin tinguin en la tecnologia i el coneixement la seva part primordial. “Hem de saber dir que no a aquelles empreses que vulguin instal·lar-se al parc però no hi aportin valor”, afirma Vidal, que tem que això no passi si el parc no prou captar prou firmes tecnològiques i necessita generar ingressos econòmics.

D’altra banda, Cetemmsa ha estat guardonat amb el premi Protextile 2008 com a Centre Tecnològic de l’Any l’Estat espanyol. Aqueta distinció l’atorga la revista Protextile, dedicada al sector tèxtil. El jurat ha destacat la trajectòria de Cetemmsa i la seva tasca en la recerca i innovació dels “teixits intel·ligents”.

No hay comentarios: