Amb veu de dona - Especial Història de dones

Vistas de página en total

Historiadores

Buscar este blog

Entradas populares

Mi lista de blogs

Etiquetas

sábado, 30 de agosto de 2008

L’Aplec sardanístic a Can Bruguera celebra la seva 50a edició


L’Aplec sardanístic a Can Bruguera celebra la seva 50a edició

La cobla La Flama de Farners protagonitzarà l'acte, que també recordarà la vinculació del músic Xavier Cugat amb la Sardana

per V. B. - fotos Joan G. Jané - 30/08/2008 9:45 (25 lectures)

L'Aplec de l'any passat
L’Aplec de Can Bruguera, una de les cites sardanístiques més tradicionals de la ciutat, es remunta a 1952. Però durant set anys no es va celebrar, així que l’edició d’enguany, que té lloc aquest diumenge, dia 31, és oficialment la cinquantena. Un motiu de celebració per als seus organitzadors, el Grup Cultural Pla dels Amats, que ha preparat un programa que manté les activitats típiques d’aquest esdeveniment. La ballada de sardanes, que es farà tan al matí com a la tarda, comptarà amb la cobla La Flama de Farners. “Avui en dia és una de les més destacades”, afirmen Miquel Bruguera i Josep Pons, de Pla dels Amats.

La música es completarà amb la tradicional caminada matinal, amb les parades d’embotits, mel, formatge, cistells, bolets, vins i caves, la xocolatada popular de la tarda i l’espectacle d’humor d’Adan-Xou, que servirà per cloure la festivitat. A més, l’Aplec acollirà per primer cop una trobada a nivell comarcal de col·leccionistes de plaques de cava. A través d’uns plafons expositius, d’altra banda, Pla dels Amats reivindicarà la figura del músic català Xavier Cugat (molt popular a Estats Units i arreu del món gràcies a la seva orquestra cubana) i la seva relació amb la Sardana a través d’alguns dels seus dibuixos, i també la cobla La Principal d’Amsterdam, conjunt holandès dedicat a la Sardana i que va rebre la Creu de Sant Jordi. El mestre Honorat Vilamanyà, compositor de sardanes mataroní de qui es va inaugurar un bust al Parc Central el mes de juliol passat, també serà recordat.

Diumenge, dia 31. Durant tot el dia a Can Bruguera

No hay comentarios: